Tvättstugetvivel.

Jag är en stor tvättstuguentusiast. Denna demokratiska institution, som ger vanligt folk tillgång till kvalificerade och kraftfulla tvättmaskiner. Denna multikulturella mötesplats. Men i dag utsattes jag för min första tvättstugulapp: ”Jag har tagit fel tid”.

Här kommer jag full av förväntan och smutsvätt för att tvätta min smutsiga byk, och så möts jag av en tvättstugudörr med dubbla lås och en sån lapp, skriven med darrig pensionärshandstil. Jag kommer inte in i tvättstugan. Om jag inte skulle använda trubbigt våld mot låset. Och tvättiden efter är upptagen och i morgon är själva jag upptagen.

Plötsligt förstår jag känslorna bakom formuleringar som ”Den som inte rensar luddfiltret ska dö”. En känsla av hopplöshet, av andra människors förakt för gemensamma regler. Jag inser den bottenlösa egoismen som låter en människa helt cyniskt gå in i en bokad tvättstuga och STJÄLA den av mig. Det finns ondska som krigsförbrytartrimunalen i Haag liksom aldrig når fram till. Och en säck av otvättad tvätt får vänta på bättre tider. Lediga tider.

Och utanför töar rekordvintern bort som metronomslag i en begravningsmarsch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.