Bröd, färdigt.

Enköping. Brödet blev riktigt lyckat tycker jag. Så här såg det ut när det just kommit ut ur ugnen:

Nu har brödet fått svalna lite, och jag har ätit ett par första skivor med smööör. Jag konstaterar att det är väldigt mustigt och med en härligt knaprig brödskorpa, men att det skulle kunnat ha haft lite mer sälta. Jag tycker att det blev ganska snyggt bröd.

Brödet blev luftigt och saftigt, med stora ”pipor”. Jag är särskilt nöjd med den frasiga brödskorpan, men hade, som sagt, gärna haft det aningen saltare. Det känns väldigt lantligt och ursprungligt på något vis, och så är jag lite svag för det ganska ruffa utseendet, lite knöligt och mjöligt så där. Och det gick riktigt bra att pillra loss brödet från korgarna.

En kommentar till “Bröd, färdigt.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.