Ett väl utfört arbete.

Askö. Det är som det sägs i Karl-Bertil Jonssons julafton: ett väl utfört arbete skänker en inre tillfredsställelse och är den grund varpå ett välordnat samhälle vilar. Och nu har jag utfört ett arbete väl, och både jag, med en inre tillfredsställelse, och det välordnade samhället vilar. Kära läsare: det lyckades mig att sammanfoga vattenledningen med tvättmaskinen, och i detta nu, i skrivande stund ska jag kanske förtydliga, tvättar tvättmaskinen min första tvätt.
Ett par dagars skrämmande möten med den främmande hantverksdiskursen: ”vad äre för dimension?” ”Talar du om ett utkast?” Ett par onödiga vändor till och från röraffären, men nu har jag skruvat itu, satt ihop, tagit isär, vridit runt, skurat upp, skurit av, lagt blånor, bytt blånor. Och nu är arbetet utfört. Den nya, blanka maskinen morrar belåtet och tuggar lystet på mina underkläder.
Jag, däremot, ska värma gårdagens svamppytt. Det kommer också att skänka en inre tillfredsställelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.