Hängmattehäng.

Askö. Första fredagen på semestern. Vacker dag med många timmar i hängmattan. Jag har en utomordentligt bekväm, behagligt skuggigt placerad, hängmatta, och däri har jag legat och läst John Ajvide Lindqvists Människohamn.
Min tvättmaskin leveraredes också, men leveranskille berättade att jag behövde en koppling för att koppla in maskinen. Så jag letade fram en polygrip och började rörmoka.
Naturligtvis vet jag att man ska stänga av vattnet i förväg, så allt gick utmärkt. Och naturligtvis vet jag att det finns hur många dimensioner som helst på rör, så jag mätte. Och sen tog jag cykeln för att ge mig av till stan. Östhammar, alltså. Och rörmokarbutiken var naturligtvis semesterstängd: även rörmokare har hängmattor. Så jag handlade kopplingen på en byggvaruaffär. Och naturligtvis var det ingen där som hade minsta hum om vad som krävdes. Men jag köpte en koppling och cyklade hem. Och naturligtvis passade inte utrustningen det minsta.
Men det var roligt att vara i en stad och inte i en skog. Jag pumpade cykeldäcken och besökte biblioteket. Jag får tvätta en annan dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.