Mördarbrödet.

Tbilisi. Ett av de riktigt stora problemen med att bo i Tbilisi är maten. Man äter jämt, känns det som, och allt är enastående gott. Stan är pinfull av restauranger av alla slag (har inte sett någon sushirestaurang ännu, men det finns säkert en någonstans).
Men mat mat mat. Och framförallt: överallt serveras chatjapuri. Chatjapuri är ett djävulens påfund. Det kan mycket väl vara det godaste som finns. Rentav själva godheten i sig.

Chatjapuri kan kanske bäst beskrivas som ett slags calzone av smördeg, fylld med ost och ost och ost och ägg. Och ibland extra ägg. Osten ska väl helst vara den salta suluguniosten härifrån, men man kan, enligt DN:s recept nedan, använda sig av mozarella också:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=118&a=419985

Och såna här pjäser serveras till alla måltider. Och det är så gott att det är störtsvårt att avstå. Det är en himla tur att jag inte har med mig en våg hit ner, för annars skulle jag nog ganska snart inse hur pass raskt jag marscherar på vägen mot tresiffrigheten.

Tillägg:

Jag fick mig tillskickat ett slags skämt som jag ser som min skyldighet att bilägga. Det är fruktansvärt roligt om man bara förstår det roliga:

Встречаются два грузина. Один другому говорит:

– Слушай, Вано, я
вчера прихажу дамой, хачапури, сматрю – жена лежит, хачапури, с другим
грузином, хачапури. Ну, я ее взял, хачапури, и убил, хачапури.

– Слушай, Гоги, а причем тут хачапури?

– Как причем – у русских блин, у нас хачапури.

2 reaktioner till “Mördarbrödet.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.