Semesterlyx.

Östhammar. Jag undrar om jag inte mötte en lycklig man i fredags. En man på semester. Trevlig camping vid en fin sjö. Husvagn med förtält fullt av bekväma campingmöbler. Satellit-TV. Okej, det är ju snarast stereotypen för en svennesemester av värsta slag: långtidscamping med husvagn och staket runt husvagnstomten. När det dessutom framkom att han bodde fyra komma tre kilometer från campingen… Och hund hade han också.
Och år efter år ställer de upp sin husvagn vid sjön vid campingen, bygger upp sin lilla terrass alldeles vid vattnet. Här finns vänner och bekanta och allt är hemtamt och bekvämt. Om semester är tänkt att vara avkoppling, är det svårt att tänka sig något mer avkopplande än det här.
Mannen var solbränd och avspänd, uppenbart avkopplad. Lycklig, fyra komma tre kilometer från vardagen. Längre bort än så är den inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.