Vaken – att rasa igenom hal is.

Här och där i lärdomsstaden finns enkla klisterlappar som hänvisar till en webbplats, ”vaken.se”. Det talades om en plats för sanningen om den globala korruptionen och planerna på en ny världsordning. Sajten ser lite lättvänstrig ut, och språkbruket och bildvalet gör att det är lätt att få för sig att det är en sajt för unga vänsteranhängare. Men listigt inblandat i vänsterretoriken ligger gammal, traditionell högerextremism.

Här ett citat:

För att skydda den kunskap och den makt som gått i arv så har det
inrättas olika sällskap där kunskapen och makten förvaltats.
Traditionellt sett har religion och den styrande samhällsklassen varit
likadana genom tiden, och det har varit prästerskapet som blivit den
bas viket makten har vilat på.

Vi har idag fortfarande flera olika sällskap med anor hundratals år
tillbaka i tiden. Det är sällskap som Tempelriddareorden,
Frimurarorden, Jesuitordern för att nämna några få. – http://vaken.se/modules/wiwimod/index.php?page=IntroText

Frimurartestet är en praktisk metod för att avslöja högerextremister. Där det förs resonemang om frimurare brukar det nästan alltid föras resonemang om judar. Föreställningen om små slutna sällskap utanför samhällets kontroll; ovanför samhällets kontroll. Och mycket riktigt: vaken.se innehåller precis de vanliga kopplingarna mellan frimureri och judendom: det pågår en sammansvärjning mot det arbetande folket, och judarna och frimurarna leder sammansvärjningen. Ryska revolutionen blir en produkt av denna judiska sammansvärjning. Dags för ett nytt citat:

Professor Antony Sutton kunde i boken ”Wall street & The
Bolshevik Revolution” bevisa hur den svenske bankiren Olof Aschberg
tillsammans med J.P Morgans Guaranty Trust Company, Rotschilds agent
Jacob Schiff, Kuhn-Loeb & Company, William Boyce Thompson, direktör
för Chase Manhattan Bank och Rockefeller avsatte sammanlagt flera
miljoner dollar till den ryska revolutionen enligt dokument i bl.a
statsdepartementet och Congressional Record i September 1919

och

Trotsky kunde åka vidare till den väntande festen hos frimurarbrodern
Lenin i Genevé. Tillsammans tog de sig med revolutionärerna i ett
förseglat tåg via Tyskland vidare till Ryssland och resten är som det
heter historia. – http://vaken.se/modules/wiwimod/index.php?page=RyskaRev

Sajten länkar till uppenbart antisemitiska, antimarxistiska webbplatser, med judefientliga illustrationer och långrandiga resonemang om den judiska konspirationen.

vaken.se är ett uppenbart högerprojekt, som givits ett slags vänsterstyling, ungefär som fascisterna i Tyskland valde att kalla sig socialister. Jag bara hoppas att inga aningslösa vänsterungdomar faller i Vakens vak.


3 reaktioner till “Vaken – att rasa igenom hal is.”

  1. Bra idé! Vi behåller miljöförstöringen, kapitalismen, militarismen och förtrycket, och så dödar vi alla jude-frimurare i stället! Tack, för tipset, Micro!

  2. Är det inte dags att vakna upp till att det är en global konspiration som styr.

    Det betyder ju även att det är mindre problem att lösa. Det är inte kapitalism i sig som är problemet, utan dessa ordenssällskap.

    Eller snarare att alla personer tillåter sig att programeras av deras propaganda som dom kör ut i hela världen via alla olika metoder.

    Vaken.se är ju grym!

  3. alltså jag blir så trött på konspirationsteorier. jag skulle nog inte ens orka gå in på vaken.se. ok liksom att läsa en dystopi om en dator som ligger bakom alla människors känslor, eller om det totala totalitära storebrorsamhället, eller annan litteratur som man kan luta sig en smula tillbaka av och känna sig lite smårädd innan man går och lägger sig. men då handlar ju i alla fall dystopierna om just sådana konspirationsparanoida människor: de handlar om folk som tagit sin paranoja på för stort allvar och börjat massmörda människor i sin fulla tro om att det finns en grupp som står skyldig för allt ont på hela jorden. tron om att USA själv orsakade 11 sept osv osv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.