400 mätare nedan havet!

Jerusalem. Planerar inför en resa till Jordanien. Hittar lite info:

Till southen alltifrån Amman utefter de 5.000 yearsna-old konung somhighwayen finnas att tillfalla, finnas ettan av de mest mycket tänkvärda resorna i den heliga jorden, vilkna passerandar genom ett snöre av ancientstomter. Den först staden som du kommer finnas upon, Madaba, ”staden av Mosaics”.
Madabas chief attraktion – i den contemporany grekiska ortodoxa kyrkan av St. George- finnas en wonderfully livfull, sjätte-sekel Byzantine mosaickarta som visar Jerusalem och andra heliga tomter. Tio som protokollet till väster finnas det mest mycket, revered tomten i Jordan: Montering Nebo, minnesvården av Moses, den presumed tomten av profetdöden och burialplatsen. En liten fyrkantig kyrka finnas byggt på fläcken vid tidiga Byzantine Christians och mer sen utbyggt in i ett vast komplex.

Hela texten, och det blir bara värre:
http://www.mediterrant.com/jordan/jo_regmn.htm

På nåt sätt fascineras jag lite av det där wonderfulla sättet att wrighta svenska. Ignore alla svårigheter, bara skriva vidare och hoppas att det är understandable. ”Passerandar genom ett snöre av acientstomter”… ”finnas det mest mycket”…

Det är inget fel i att ha svårt att formulera sig korrekt på ett främmande språk. Det är skitsvårt att lära sig alla nyanser och småord. Skrivfel, språkfel är mänskliga. Men den här texten är ju ingen människa som har översatt, så det uppstår ju misstag som är närmast omöjliga att göra. Läs bara!

Den mest låga punkten på ytan av mullen som är vilken att befinna sig hos det nordliga slutet av de Great Riftdallögnerna Jordandalen. Hos det döda havet den finnas mer mycket än 400 mätare nedan havet – nivå. Dalen finnas typisk Mediterranean, med milda vintrar och heta somrar. Dalen har dessutom profund som betyder för religiösa resenärer. Jordanfloden finnas kännt såsom platsen Jesus finnas döpt, och nära var John som baptisten bodde.

400 mätare under havet! 400 meters under the sea. Det är great fun att sitta och läsande den här typen av texts. Men är det inte en risk att vi en dag vill se språket transformera intill något i den här typen? Eller blir datorer smartare? Vi stackars människor lär i varje fall bli dummare om vi läser sån här writing. Sure thang.

En kommentar till “400 mätare nedan havet!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.