Pitch för en sitcom.

John Bauer-konkursen och Lundsbergsskandalen inspirerar. Jag är rätt säker på att det förr eller senare kommer en sådan här sit-com. Kom ihåg var ni läste det först!

Tagline: Street Smart vs Filthy Rich

Synopsis: Eleverna på den fina internatskolan tvingas lämna sitt anrika Alma Mater sedan de nya ägarna, riskkapitalbolaget, tömt skolan på alla tillgångar och drivit företaget i konkurs. Nu flyttas eleverna över till förortsskolan, där de konfronteras mot helt andra hierarkier, helt andra krav och helt andra möjligheter.

Beskrivning: En ensambledriven serie, där en grupp från ett överklassgymnasium placeras på en förortsskola sedan oseriösa ägare drivit deras anrika skola i konkurs. Kulturkrockar, kärleksaffärer, värderingar, oväntad vänskap, oväntad kunskap – det blir en skolgång som lär eleverna mycket mer än de någonsin väntat sig. Här finns utrymme för klasskonflikter, etniska motsättningar, Romeo-och-Julia-scenarier… Morgondagens stora stjärnor kommer att upptäckas i den här serien. Jag lovar!

Pilot: Underbart vacker Public School med murgröna och utsikt över ett böljande landskap. Vackra unga studenter i en samlingssal väntar på att rektorn ska komma och öppna terminen. Han är försenad, vilket ingen någonsin upplevt.
In kommer, inte rektorn, utan en främmande person som presenterar sig som representant för konkursförvaltaren. Skolan ska stängas. Konkurs. MEN (han måste överrösta allt högljutt sorl) utbildningsplatser har skaffats fram på gymnasieskolan på andra sidan sjön…
Snabbt klipp till gymnasiet på andra sidan sjön. Miljonprogram. Klotter. Slitna lokaler. Finskolans elever kommer in, fortfarande i sina uniformer, i en skrämmande miljö av hiphop, högljudda invandrare och en matsal där man inte låter maten tysta munnen.
I första avsnittet försöker Carl Magnus erövra en plats i hierarkin när han utmanar Jesus, Kungen av Fulskolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.