Ta peten dit man kommer.

Jag har nu bott tre månader i min lägenhet i Norrtälje. Just i dag firar jag tremånadersjubileum. Wohoo. Men jag har slaknat lite i min renoveringsiver. Jag blev klar med vardagsrummet och ena hallen just före jul, och kände att jag ville slippa fira julhelgen i en byggarbetsplats. Ja, och sedan var det svårt att komma igång igen. Dessutom var det rum som stod näst i kö helt belamrat av bokkartonger.

Så jag har ägnat mig åt viktigt förarbete – att gruva sig. Men nu har jag gruvat mig färdigt, och i dag har jag satt igång med att klösa loss tapeterna från väggarna.

Det här är ett ganska gammalt hur – byggt 1948 – och det är lager på lager på lager av tapeter. Senaste ägarna målade vitfärg på tapeterna, pepprade väggarna (och taken) fullkomligt av borrhål och dubbelhäftande färg. Jag vill ha rena, snygga väggar, och egentligen inte vitt heller. Men så här många lager tapeter funkar inte – de är bubbliga och knöliga och väggarna ser trista ut. Alltså måste allt av.

Och harrejösses vilket jobb det är! Nu har jag testat olika modeller – riva av tapeterna torrt och skrapa med en tapetskrapa (jättejobbigt). Ånga (också jättejobbigt). Slafsa på vatten (jobbigt). Och i min jakt på att slippa jobba hårt, så har jag nu testat en modell som går ut på att slabba på vatten, klistra upp plastfilm och låta stå över natten. I morgon bitti får vi se hur det blev. Ska bli spännande.

Planen för det här rummet är att måla alla väggar, men ha en vägg i en avvikande färg – jag har rätt mycket färg kvar sedan hallen. Fast arbetsrummet ska få extrajobba som sovrum ett tag, för nästa projekt är sovrummet. Jaja. Lagom till ålderdomshemmet är jag väl klar med det här.

En kommentar till “Ta peten dit man kommer.”

  1. Ha ha ha du skriver och berättar underbart. Själv har jag byggt en boxdörr idag. Det gick lysande ända till den gamla dörren skulle hakas av….Smartskallarna som hängt upp den en gång i tiden har vänt gångjärnen upp och ner och dessutom svetsat fast alltihopa. Så nu måste man såga loss järnen. Grrrr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.