Vad fan pågår?

En vän till mig är på flykt. Hon och hennes familj varnades och fick en timme på sig för att samla ihop det viktigaste och ge sig av. Hon SMSade i går kväll och berättade att de flyr. Så någonstans där ute finns en flyktingfamilj, och vi talar inte Somalia eller Afghanistan här, utan Hälsingland.

Årtionden av våld mot min vän kulminerade i ett drama, där gärningsmannen hotade poliser med bensin och tändstickor. En tragedi, men jag kände ändå en glädje: äntligen äntligen stoppar samhället en mans våld mot en kvinna, mot en familj. Nu borde min vän äntligen kunna vara i trygghet.

Och så släpps mannen av åklagaren. Alldeles bortsett från årtionden av våld och hot om våld mot en kvinna – dödshot mot poliser är uppenbarligen inte skäl nog att hålla en gärningsman i förvar. En man som dränkt in huset med bensin och suttit och hotat poliser med tändstickor, en man som försökt strypa sin hustru och som skapat en stämning av skräck i sin familj – honom släpper åklagaren på fri fot.

Vad fan pågår?

Jag vet inte var min vän är nu. Jag vet inte var hon och hennes barn tillbringat natten. Kanske har åklagaren agerat korrekt; vad vet jag om lagar? Men det kan inte vara rimligt att offren straffas för att män begår övergrepp.

Vad fan pågår?

3 reaktioner till “Vad fan pågår?”

  1. ja vilket jävla elände! helt orimliga bedömningar görs hela tiden vad gäller mäns våld mot kvinnor. typ att det blir upp till kvinnan att hålla sig ur vägen. vafan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.