Rökfri kväll.

Moskva. Jag går till Eremitageparken, en härlig oas centralt i Moskva. Jag har filmat i dag, och satt ganska länge i redigeringen. Att fira ett fullbordat inslag med en liten kvällsutflykt kändes rätt, i synnerhet som det i dag är fint väder: det blåser en frisk västan, och eftersom det är i öst och sydöst som det brinner är himlen klar. Ja, ganska klar.

En kväll utan rök! En varm sommarkväll – det är ju fortfarande ohyggligt hett – och Moskvaborna skyndar ut för att äntligen slippa sitta inomhus. Eremitageparken är full med ungdomar som sitter och njuter av något som liknar verklighet. På restaurangen Tjajkhana No 1 kan man dricka grönt te och äta turkiska sötsaker: tjak-tjak, chvorost, pachlava och de som inte är mätta på rök sitter på mjuka kuddar och puffar på vattenpipor. Det är gott att må bra.

I Eremitageparken står en dam och säljer hemgjorda mjukisdjur. Det här tyckte jag var fint:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.