Fyrtio plus och skridskor.

Moskva. I dag bestämde jag och alla andra i Moskvatrakten oss för att besöka Mega – ett löjligt stort köpcentrum; en kedja av köpcentrum, strängt taget, som sitter ihop med Ikea. Här i Moskva finns tre Megor. Ett Mega-köpcentrum är, under normala förhållanden, en jättestor galleria med affärer och restauranger. Under rådande ragnarök är Mega en jättestor galleria med affärer, restauranger och luftkonditionering.

Myndigheterna avråder från att vara utomhus om man kan undvika det, och ett inomhusköpcentrum är den listiga lösningen att slippa sitta inomhus en hel augustilördag, men ändå inte utsätta sig för rökgaser.

Så, som sagt, jag och fjorton miljoner andra hade dragit samma slutsats: ”Vi drar till Mega!”

Det var skitsvårt att hitta parkeringsplats. I betydelsen att det var svårt att hitta själva parkeringsplatsen. Det Mega jag besökte ligger vid den stora motorvägsringen runt Moskva, och försök hitta en avfart när man kör hundratio med femtio meters sikt på en motorväg.

Från parkeringen (sektion d3) behövde jag treva mig fram emot själva ingången, och väl därinne var det rent märkvärdigt vad mycket folk fjorton miljoner Moskvabor är. Hur mycket shopping som utfördes är svårt att säga. De flesta verkade sitta i food-courten och titta på när andra gäster åker skridskor.

Dock köpte jag inget. Jag åt en glass och drack en kaffe doppio och satt och mös i luftkonditioneringssvalkan och brydde mig inte ens om att folk satt och rökte på icke-rökar-avdelningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.