Varför smultron?

Okej, det här kan betraktas som stötande, men det kan inte hjälpas. Sanningen måste fram: Jag tycker smultron är ganska ointressanta. De smakar nästan inget, och man kan inte göra sylt eller saft av dem! Alla de enorma mängder smultron som växer på min tomt ligger och ruttnar i drivor, eftersom jag inte ids plocka dem. Det är ju dessutom ett eländes pillgöra att plocka smultron, och eftersom det aldrig blir någon volym på plocket, så är det liksom ingen idé.

Men visuellt och kulturellt är det ju kul med smultron. Det är vackert med smultron bland tuvorna, och det är enastående rart med barn som kommer med ett strå fullt med tummade små skenfrukter. Men som mat sedd – tämligen meningslöst.

En kommentar till “Varför smultron?”

  1. Nu, min vän, nu sätter jag dit dej för feltyckning.
    Pillgöra, ja. Där ger jag dig rätt. Men resten! Utan smak? Hallå vem är det som saknar vad???!!! En tallrik smultron med lite grädde och några sockerkorn är ljuvligt, det finns inget annat ord.
    Och tro det eller ej, men det går att göra sylt. Det gjorde en granne när jag var barn. Fruktansvärt slöseri om du frågar mig, men GÅR gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.