Tid för tiger!

På söndag är det nyår. Enligt den kinesiska kalendern inleds tigerns år, och det är, enligt samma kalender, även MITT år! 1962, 1974, 1986, 1998, och så nu, i år. Var tolfte år får vi tigrar fritt mumsa av den himmelsk harmonins whiskas. Mmmm. 2010 års element är metall, och dess natur är yang, den varma jorden.

Och vad kommer det nu att få för betydelse? Med viss säkerhet kan jag säga att ”förändringar kommer att inträffa”. Jag tror mig också veta att ”saker kommer att hända”. Jag kommer att få pengar. Jag kommer att ha ont. Jag kommer med all sannolikhet att dricka te, och jag vet att jag under detta härligt randiga tandiga år kommer att åka tåg. Järnvägens syllar är ju som tigerränder på den varma jorden, under rälsens metall. Järnvägen är ju likväl en symbol för självaste yin-yang-dualismen – den ständigt orörliga banan är ju förutsättningen för det ständigt rörliga tåget. Det minsta rollerna förändras blir en katastrof – om rälsen börjar röra sig, stannar tåget.

Så blir tigerns år för mig, som tiger. Och när jag dessutom är lejon enligt den okinesiska kalendern… Ett år med klös!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.