Språkprövning.

Enköping. ”For the first you shall open the map under ’Home’ and than you shall highlight your changes. Remember ocksoe that you shall meet here at clockan eight i morrow”.

Jag har under dagen deltagit i en större svensk myndighets arbete inom ett internationellt projekt, och fascinerats av vad som uppstår när världens största språk – Bad English – brukas av svenska ämbetsmän.

Dessutom pajade Stora Projektorn, och eftersom ingen kan prata längre utan att ha sina ord uppskrivna på Power Point-presentationer fick vi sluta redan halv åtta på kvällen. Men då hade vi under hela dagen å andra sidan haft obegränsat med bullar till vårt förfogande. ”We also have bulls and coffee in the hall.”

En kommentar till “Språkprövning.”

  1. Min favorit är fortfarande från ”The Return of the Pink Panther”, där kommissarie Clouseau säger till sin betjänt Cato: ”Your fly is undone”, vilket med en slags unik poesi från översättarens sida undertextas som ”Din fluga är i upplösningstillstånd”. Det blir inte bättre än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.