Whither Canada?

Askö. I dag är det fyrtio år sen John Philip Sousas patriotiska marsch Liberty Bell för alltid kom att förknippas med bisarr brittisk humor. Ingen armé i världen skulle kunna marschera mot fronten till Liberty Bell längre, så strängt taget innebar premiärvisningen av Monty Python’s Flying Circussssssss ett litet steg på vägen mot världsfred.
Alla har sin egen favorit, men jag tycker en fascinerande scen i just det allra första avsnittet är, när världen är på väg att tas över av utomjordiska gräddbakelser som förvandlar alla människor till skottar, för skottar är så dåliga på att spela tennis så då kan de utomjordiska gräddbakelserna vinna Wimbeldon.
Det tog väl några år innan MP kom till Sverige, men jag minns de där gräddbakelserna som något fullständigt revolutionerande. Det var ingen som liksom resonerade i de där banorna i Vännäs i början av 70-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.