Fru Gås.

Askö. Det har kommit till min kännedom, att hela världen talar om kvinnoroller, sedan en dam i Amerika sagt att kvinnans roll är att vara mannen underdånig. Det här kommenteras som ”politiskt inkorrekt” och därmed djärvt och spännande.
Enligt damen ska kvinnan behaga mannen. Det här är alltså revolutionerande och nytänkt och provokativt.
Alltså jag kan inte fatta det nya och revolutionerande med de här tankarna. Är inte detta just mainstream så in i helvete? Är det inte exakt så 99 procent av alla kvinnor lever – i Sverige, i världen? Vari ligger det ”politiskt inkorrekta” i att säga att kvinnans plats är i hemmet, vid spis och säng? Okej att det kanske inte är på det sätt som kvinnorollen är formulerad i högtidstalen, men det är väl ändå så kvinnor lever i dag? Bortsett från ett litet skikt priviligierade kvinnor. Och män.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.