20 år i yrket.

Askö. I dag, just i dag, är det exakt tjugo år sen jag blev uppringd av journalisthögskolan och erbjuden den sista reservplatsen. Ingen betänketid: kursen hade redan börjat för en vecka sen, och var jag inte på plats på måndag var det kört. Jag hade redan sagt upp mig från mitt jobb på Reso. Jag ville vidare.
Det var en rätt nervös helg, och jag hade rätt vaga föreställningar om vart jag skulle. Men på måndagen hade jag lyckats hitta vägen fram till institutionen för journalistik, medier och kommunikation för att ta mina första steg på vägen till tillvaron som världsreporter och uppburen publicist.

2 reaktioner till “20 år i yrket.”

  1. Ja, lustigt nog är 22 augusti min fölsedag också. Men jag har fortfarande varit inte journalist längre än jag har varit journalist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.