Mediebragd.

Tbilisi. Varje gång det blir strömavbrott här i stan tänker jag på det enda riktigt stora jag åstadkommit som journalist: det var jag som hittade på namnet Eloff på den berguv som flög in i en elledning i Medelpad och orsakade ett storslaget strömavbrott i större delen av Mellannorrland.
Tänk, det är jag fortfarande ganska mallig över. Att ha givit namn åt en uv!
Det var Magnus Åkerlund som var redaktör och Göran Ågren som var programledare, och när nyheten kom om strömavbrottet, och att fågelrackarn fanns på bild, så var det ju självklart att fågeln skulle ha ett namn. Och så föreslog jag ELOFF, and the rest is media history.
Här brukar det sällan vara ugglor som orsakar strömavbrotten, men ändå. Det är så pass vanligt dessutom, att man inte ens ids skriva om dem i tidningen. Inte Eloff. Den här ugglan klarade inte spänningen.

2 reaktioner till “Mediebragd.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.