Kyla.

Tbilisi. Halv fem i morse kom jag hem från min långa hemresa. Taxichauffören hade hört talas om min gata, och jag slapp ge detaljerade instruktioner. Och jag hade listigt lagt nycklarna på ett lättillgängligt ställe, så att jag snabbt skulle kunna komma in, ställa ifrån mig väskan och kasta mig i säng. Men så fort jag öppnade dörren, insåg jag att saker och ting inte var som de skulle. Det var iskallt i lägenheten.
Nej, lugn, inga inbrott, inga katastrofer. Ett strömavbrott hade uppenbarligen drabbat huset/kvarteret/stan, och när strömmen går, slår gasvärmaren av. Så under några dagar har min lägenhet stått helt ouppvärmd i gråvintern.
Det var lite knepigt att riktigt känna den där entusiasmen inför att hoppa i säng, när man vet att lakanen är stelfrusna, men de töade upp så småningom och med en extra pläd ovanpå täcket uppstod närmast plusgrader. Naturligtvis slog jag på värmaren, men det tar ett tag innan lägenheten blir varm. Det är faktiskt fortfarande redigt kyligt i lägenheten: stengolvet i köket är inte ett dugg behagligt att beträda.
Det är skönt ändå att vara hemma. Och i morgon är det mars.

En kommentar till “Kyla.”

  1. Skönt att höra att du är ”hemma”, du skulle ha en vamvattenflaska i fotändan av sängen, el-filt är säkert fifffigt men den skulle inte jag lita på.
    Ha´re
    J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.