Jag misslyckades med att bojkotta vägra-shoppa-dagen!

Jag har inte hela bilden klar för mig, men jag är inte helt säker på att vägra-shoppa-dagen blev en hejdundrande framgång. Jag var i Stockolm i dag, vilket är rätt länge sen, faktiskt. Jag hade glömt att det fanns så mycket folk i Stockholm, och precis varenda en shoppade.
Jag förstår att klokare människor än jag bestämt att första lediga dagen efter lönen, precis en månad före julafton ska ägnas åt att låta bli att shoppa. Men om jag hade bestämt, hade jag valt den 24 januari istället.
Och faktum är att jag inte hade minsta lust att låta bli att shoppa. Jag är förvisso ingen shopping-habitue, men om jag behöver saker föredrar jag att köpa dem framför att tillverka dem själv, stjäla eller på annat sätt tillgripa dem. Alltså gjorde jag ett val: jag bestämde mig för att bojkotta vägra-shoppa dagen, och åkte till Stockolm för att köpa saker jag behövde: en tröja, till exempel. Men det finns inga tröjor i Stockolm, visade det sig. Bestämde mig för att köpa en mugg. Men de har slutat sälja vettiga muggar i Stockolm också. Det enda jag shoppade var parkeringsbiljetten, vilken kostade ungefär som tåget tur och retur. Å andra sidan åt jag och min fru och barn en riktigt angenäm sushi och vi fick klappa Marias katter, så det var en angenäm lördag, trots den misslyckade köpvägransbojkotten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.