Folksjukdom.

Då och då konstaterar jag att jag lider av en skamlig och hemlig sjukdom. Få talar om den, men ganska många lider av den. Jag vet för lite om forskningen kring det här tillståndet, men såvitt jag vet kallar docenterna och professorerna sjukdomen för EU-narkolepsi.
EU-narkolepsin, i den guschelov ganska milda form jag lider av, yttrar sig i koncentrationssvårigheter och okontrollerade mikrosömnangrepp varje gång jag exponeras inför olika former av EU-manifestationer. Det må vara den blågula flaggan med alla de små stjärnorna somzzzalösa jsklj f Opp, ursäkta.

Häromdagen bestämdes det att EU ska få en HALLÅ! HALLÅ!

Jag klarar inte det här. I somras var jag och min fru på en liten bilsemester i Holland, Belgien och Frankrike och lyckligtvis är Belgien ett ganska kort land, så jag slapp köra just där. Annars hade jag kört ihjäl oss allihop redan vid infarten till Bryssel.

För nog är det underligt. Europas stora fredsprojekt. Ett hisnande, och lyckat, experiment som dragit tänderna ur snöd nationalism, revanschism. EU firade — STYRKA, STYRKA!!! — jubileum eller nåt…. ffffff De femtio åren fram tills dess hade det varit krig efter krig efter krig. Medan nationalismen utgår från att VI SKA FAN HA DET SOM ÄR VÅRT, så utgår den här organisationens idé från en tanke på att vi är alla delaktiga i vårt gemensamma arv.

Men ändå triggar de där stjä… pfffzzzzzzzz

Jag har vänner som jobbar inom UD. De är redan nu ganska upphetsade inför Sveriges ordföra………….ssssszz OCH DET är ju förrän 2009!!! Jamen fatta, det är flera år tills dess! Finns det någon annan verksamhet där man funderar på vad man ska göra 2009? Men på UD är det här förmodligen det enda som folk snackar mer om än de försämrade villkoren för utlandstjänstgöring för de UD-anställda. För det är så himla viktigt med EU, och ordförande… Ja, happ.

Det är uppenbart att 2009 kommer att bli ett svårt år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.