Putin kan besegra oppositionen genom att bekämpa rasismen.

Jerusalem. Noterar att al-Jazira har ett stort upplägg om rasism i Ryssland. Det är ett känt och allvarligt problem. Jag har gjort inslag om det flera gånger. Och jag konstaterar att det vi bevittnar mycket väl kan vara ett skickligt grepp från Putins spin-doctors. Rysk polis offentliggör bildmaterial från rasistattacker. Bildmaterialet tas tacksamt emot av oss i medierna. Därpå kan vi vänta oss skarpa uttalanden från officiellt håll: Ryssland ska utrota rasismen, intoleransen, det etniska våldet, och de extremnationalistiska organisationerna fördöms.

Och en av de största extremnationalistiska organisationerna är Nationalbolsjevikerna, som i sin tur är en av de ledande organisationerna inom oppositionsparaplyet Ett annat Ryssland. Ryska medier kommer säkert att ganska snart börja publicera bevis på hur skinheadsen i Nationalbolsjevikerna sparkar ihjäl någon azerbajdzjansk melonförsäljare. Och börja ställa frågor om relationerna mellan den västorienterade och vältalige Garri Kasparov och neostalinisten Limonov.

Oppositionen mot Putin kommer att diskrediteras, liberala väljare kommer att få svårt att stödja oppositionsrörelsen, väst kommer att hamna i en oerhört pinsam situation, där vi har stött en rörelse, där uttalade antisemiter och halvfascister har ledande positioner. Och Putins krets vinner, naturligtvis, valet. Genom att bekämpa rasism och intolerans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.