Jerusalems tysta väktare släcker stadens bränder med sina tårar.

Jerusalem. Överallt står de. Stadens tysta väktare med sina uppspärrade ögon. När solen går ner över restaurangerna i västra Jerusalem står de där, och när böneutroparen kallar till bön vid moskéerna i östra. De är som en orörlig urbefolkning, de finns i stadens båda halvor och på båda sidor av murarna och barriärerna. De är brandposter, gula och röda. Med sina tårar släcker de stadens bränder: det må vara elfel eller slarvigt bortkastade fimpar, mordbrand, terrorbomber eller vedergällningsaktioner.Blog Image

Någon har givit dem ett gathörn att bevaka, och de viker inte med blicken. De provoceras inte av lustigkurrar som sätter muggar på dem som hattar. De struntar i om vi är turister, terrorister, judar, araber, kristna, ateister. De vet något. Deras orörliga blickar ser något vi inte kan se. De är brandposter.Blog Image

En kommentar till “Jerusalems tysta väktare släcker stadens bränder med sina tårar.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.