Ni som längtar efter kriget.

Ni som längtar efter kriget – längtar ni också efter ansvaret? Längtar ni efter att bygga upp Syrien efter en snabb och elegant liten operation? Längtar ni efter att bygga upp förtroende mellan dem som i dag dödar varandra? Längtar ni också efter lika fina resultat för demokrati, rättsväsende och trygghet som i Irak?
Ni som längtar efter kriget – längtar ni efter seger, eller längtar ni efter fred? Längtar ni efter att verka handlingskraftiga, eller längtar ni verkligen efter att få stopp på en galen, blodtörstig diktator?
Ni som längtar efter kriget – vill ni verkligen ha demokrati? Kommer det tacksamma syriska folket att rösta på folkpartiet? Vill ni verkligen att det syriska folket ska få välja sina ledare? Tänk om de gör som palestinierna, och väljer onda ledare efter ett gott val? Längtar ni efter än värre demagoger som vinner röster på antisemitism och Israelhat?
Ni som längtar efter kriget – längtar ni efter att få höra Ryssland och Kina säga ”vad var det vi sa!” Längtar ni efter att ta emot flyktingarna undan inbördeskriget? Längtar ni efter mer våld?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.