En kommande konflikt.

Om några veckor, kanske tidigare, kommer vi att kunna vänta oss en arg konflikt med Ryssland. En oppositionell journalist från Vitryssland, Olga Klaskovskaja, har fått asyl i Europa, men miste asylrätten när hon åkte till Minsk för att vara med vid rättegången mot sin bror, också i opposition mot Lukasjenko.

Klaskovskaja kom till Sverige via Polen och Norge. Hon hade redan fått politisk asyl i Polen, men sökte sig vidare till Norge, där hon på nytt sökte asyl. Hon har beskrivit förhållandena i de norska flyktinglägren i första delen av en artikelserie, kallad ”Skandinavisk demokrati för flyktingar”. Hon jämför förhållandena vid flyktinglägret Haslemoen med ett koncentrationsläger. Hon beskriver hur ”araber och afrikaner” terroriserar henne, den enda europén i lägret. Till slut åker hon till Sverige, träffar en man, gifter sig, får barn. Och skiljer sig ganska snabbt.

Så då har vi en situation som följer: Klaskovskaja är i Sverige, men saknar uppehållstillstånd. Hon ska alltså utvisas tillsammans med sin elvaåriga dotter. Sonen, som är sju månader, är svensk medborgare och kan alltså inte utvisas. Tydligen vill inte pappan släppa iväg sin son till Vitryssland, och de sociala myndigheterna har bestämt att barnet ska bo med fadern tills Klaskovskaja från Vitryssland ansökt om uppehållstillstånd för att återförenas med sin son.

Den här storyn har redan blivit stor i Ryssland och Vitryssland, och vi kan vänta oss att det här tas upp av de ryska myndigheterna på högsta nivå. Finland har haft flera liknande fall, där Putin själv har lagt sig i Finlands omänskliga hantering av ryska kvinnors barn.

För det hela tolkas som ett angrepp på ryskheten (i det här fall vitryskheten…). Klaskovskaja utvisas, berövas barnet, förnedras för att hon är vitryss. Vad som föranlett de sociala myndigheterna att tilldela fadern vårdnaden är ointressant – i synnerhet som han själv är av turkisk härkomst. Allt bevisar att Sverige hatar Ryssland, Vitryssland, vitryssar och ryssar.

7 reaktioner till “En kommande konflikt.”

 1. ”Ryssland har vid flera tillfällen tagit upp liknande fall för att sätta press på andra länder – i Finland har, till exempel, sådana här vårdnadstvister blivit fråga vid statsbesök. Fall, som Klaskovskajas, utnyttjas cyniskt av dem som vill göra det här till en konflikt mellan stater, snarare än mellan enskilda.” (c)
  Detta stämmer enbart i de fall, då det handlat om RYSKA medborgare. Putin har grälat med bl. a. Finland, Norge och Frankrike då samtliga vårdnadstvister handlade om ryska kvinnor bosatta i dessa länder. Putin kommer INTE att hjälpa Klaskovskaja redan på den uppenbara grunden att hon inte har något med Ryssland att göra. Hon är varken ryska eller medborgare i Ryssland, så det är helt lugnt på den fronten.

 2. Det här handlar om två olika saker:
  1. En personlig tragedi. Klaskovskajas egen, svåra situation. Jag tvivlar inte på att hon lämnat Vitryssland av goda skäl, och jag har inte en aning om varför äktenskapet i Sverige inte fungerade.
  2. Ryssland har vid flera tillfällen tagit upp liknande fall för att sätta press på andra länder – i Finland har, till exempel, sådana här vårdnadstvister blivit fråga vid statsbesök. Fall, som Klaskovskajas, utnyttjas cyniskt av dem som vill göra det här till en konflikt mellan stater, snarare än mellan enskilda.
  2.

 3. ”Om några veckor, kanske tidigare, kommer vi att kunna vänta oss en arg konflikt med Ryssland.” (c) Varifrån kommer denna slutsats? Klaskovskaja har inget med Ryssland att göra, hon är inte ryska, hon är inte heller medborgare i Ryssland. Av vilken anledning skulle Putin försvara hennes medborgerliga rättigheter? Putin skiter fullständigt i henne! Hon bör vända sig till Lukashenko, som hon hatar, föraktar och har förolämpat så många gånger att han knappast kommer att hjälpa henne! K bry sig om en gnällig f*tta!

 4. Ser inget konstigt i det. En lycksökerska från Vitryssland som vill få uppehållstillstånd genom att gifta sig, sedan skiljer hon sig. Sådana skall utvisas på momangen.

 5. Det är en absolut hemsk händelse som bevisar en gång till hur Sverige hatar ryska och vitryska människor. Det är så upprörande och hemskt att separera barnet med sin biologiska mamma. Det är så omänskiligt att ta en 7 mån.gammal bebis från sin mamma. De sociala myndigheterna som gjorde det måste stå för det i domstolen för sitt hån åt barnen och deras mamma. Vem vill uppfostra de? Ett barn som sedan ska hata deras system som separerade honom med sin mamma eller det barnet som ska hata alla människor.Myndigheterna måste vidta snabba åtgärder för att rätta den omänskliga händelse. Det måste bli en stor skandal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.