Kom ihåg var ni läste det först 1.

Skönhetsoperationer

Kosmetisk medicin är en storindustri, och som alla storindustrier måste nya produkter lanseras. Ganska länge har till exempel stora bröst varit en eftertraktad produkt, och den kosmetiska skönhetsindustrin har kunnat expandera. Men antalet bröst på jorden är lite begränsat, och man måste hitta på nya fält att erövra – läppar har kommit hårt på sistone, så mängder av unga kvinnor går omkring och ser ut som Kajsa Anka.

Nå, mycket snart kommer den kosmetiska skönhets att behöva erbjuda nya produkter, och min teori är att det nästa kommer att bli estetisk neurologi. Det här är egentligen inget nytt alls, utan ett väl beprövat ingrepp – den klassiska lobotomin, som gjorde bråkiga patienter fogliga med ett välriktat knivsnitt i pannan.

Neurologin har utvecklats och blivit allt mer exakt, och jag kan nästan garantera att det snart kommer att erbjudas kirurgi som gör patienten gladare, mindre argsint, villigare, fogligare, sexigare. Skönhetsneurologerna kommer att kunna erbjuda olika alternativa ingrepp – ”jag vill bli som Uma Thurman i Kill Bill”, ”jag vill bli som Brad Pitt i Fight Club”. En enkel operation, och vilken sur och vresig typ som helst, lämnar kliniken med ett leende på läpparna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.