The Berlusconi Award – Pitch för ett TV-format

PITCH: En gameshow där de tävlande ska hantera besvärliga situationer med hjälp av undanflykter.

PILOT: Tolv tävlande av olika kön, ålder och bakgrund ska omedelbart kunna hitta på en undanflykt för att komma undan ansvar för en situation som de själva bär skulden till. Situationerna blir värre och värre allt eftersom tävlingen fortgår.

”Du är tio minuter försen till ett möte på jobbet”

”Du är en halvtimme försen till en lunch med en kollega”

”Du har glömt bort en middag med din partner”

”Du har glömt köpa present till din mamma på mors dag”

”Du deltar i en valkampanj med ett program för moralisk upprustning, och avslöjas med en minderårig älskarinna”

”Du deltar i en valkampanj med ett program för social rättvisa, och avslöjas ha myglat till dig extra statsbidrag”

etc

Deltagarna ska snabbt kunna leverera en undanflykt som dels är trovärdig, och dels är tillräckligt roande för att förtroendet inte ska vara rubbat. Det gäller inte bara att ljuga, det gäller att ljuga på rätt sätt. Man ska väcka sympati.
Undanflykterna värderas genom att publiken röstar med mentometerknappar. Därvid får tittarna även intressanta statistiska data av typen ”Det där tror bara tio proc av kvinnorna på” och ”Pensionärna köpte förklaringen att du var tvungen att hjälpa din mor till vårdcentralen”

Vinnaren, alltså den deltagare som ljugit mest trovärdigt och samtidigt erövrat publkens sympati, erövrar den måttlöst prestigeladdade Berlusconipokalen. Däremot, tyvärr måste vi säga, verkar det ha skett något oförutsett med överföringen av prissumman. Men vi är säkra på att problemet kommer att vara löst mycket snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.