Hur mycket är klockan?

Hebron. Nu i natt inför Sverige och några andra länder ”sommartid”. Vi har alla våra minnesregler för att försöka förstå hur man ska hantera klockan nu: på sommaren tar man FRAM grillen, alltså ställer man FRAM klockan. Det funkar ändå aldrig. Det är alltid någon som bor i lägenhet som inte använder grillar och som försover sig.
Här råder ännu större kaos. Det är faktiskt lite oklart när de palestinska territorierna inför sommartid – i går natt säger vissa, men ingen är riktigt säker, vissa säger på fredag.
Israel inför sommartid natten till fredag, så under ett par dagar kommer Israel och EU befinna sig i samma tidszon. På något vis.
Egentligen tror jag att tidszonen bara är något som hittats på för att människan ska få låtsas vara herre över tiden. Vi visar våra håriga rumpor mot solen och säger – ha! det är inte du som bestämmer när klockan är tolv. Och så sätter vi oss belåtna med solbrända bakdelar och låtsas att vi har makt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.