Arlaregn.

Hebron. Det regnar. Det har regnat rätt ofta sen jag kom ner i januari, och framförallt har det varit dimmigt. Det är märkvärdigt med dimman här i Hebron, eftersom det kan blåsa hårt och samtidigt vara dimmigt. Och det är konstigt att tänka sig det Heliga landet i taskigt väder. Om det någon gång i bibeln är regn eller storm, så är det Gud som manifesterar sig. Här i Hebron känns det mer som vanligt väder.
Några vackra och varma dagar har vi haft, men mest har det varit ett slags meteorologiskt vänteläge. Lite mulet, lite regn, mycket dimma och blåst.
Men regnet har sina goda sidor. Alla kullarna runt staden är grönskande och fulla med vårlök och vallmo. Med blid och livlig värma åt allt som varit dött, sig solens strålar närma och allt bli återfött.
Men vackrast är nog ordet för vårregnet: i Karl XII:s bibelöversättning: Arlaregnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.