Europas svagaste ledare.

Än en gång har Lukasjenko befäst sig själv som Europas svagaste ledare. Endast genomvåld och skräck förmår han bevara sin makt. Sin politiska impotens försöker han dölja genom polisiär viagra.

Den ynklige ”presidenten” är till och med rädd för flickor. Just nu hålls 33 unga kvinnor i förvar i polishäktet, på F. Skorinas gata 20 i Minsk. En av dem är min kollega och vän. Jag tänkter inte nämna hennes namn, men vi talar om en professionell ung journalist som bevakade händelserna på torget för sin arbetsgivares räkning. Utan rättegång har hon dömts till tio dagars arrest. 10 dagar! De snälla makthavarna släpper henne lagom till nyår – tack, farbror Lukasjenka, säger vi.

Jag vill ha sagt att jag vill se ett starkt, friskt Vitryssland, och att det gör ont att se hur en svag, ynklig diktator hindrar det vitryska folket från att leva i ett blomstrande, normalt, europeiskt land.

Men dessa dagar tänker jag i första hand på min kollega och vän – Т. – Трымайся!

En kommentar till “Europas svagaste ledare.”

  1. Tänkte bara önska dig ett gott nytt år, helt utan tanke på Lukasjenko … men där fick jag mig en liten tankeställare: goda nya år ter sig svårare att komma åt för somliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.