Ymnighet.

I dag snöade det ymnigt under hela rundan, och det hade även snöat hela natten. Det är fullständigt fantastiskt snöigt i Öregrund. Alla ljud blir dämpade och mjuka, och jag får rentav intrycket att även människorna blir dämpade och mjuka. På Kavarövägen mötte jag en plogtraktor och sprang över på andra sidan för att inte vara i vägen, och traktorföraren saluterade min solidariska gärning med en kamratlig hälsning.

Det är något med traktorförare. Det är lätt att förstå kungens faiblesse för traktorer och grävmaskiner… Tänk, snart kommer grävmaskiner att bli en överklassymbol, nu, när kungen kommit ut med sin hobby. På varje garageuppfart på Djursholm och Saltsöbaden kommer blänkande grävmaskiner att stå parkerade.

Ja, det har kanske inte så mycket att göra med träningen, men det är jag som skriver, och jag som bestämmer vad det ska stå.

Rundan gick bra, trots det ymniga snöskred. På sina håll inne i själva ”stan” har snödrivor schaktats ihop, vilket gör att jag får springa lite andra vägar mellan sjöbodarna. Men Öregrund är fullständigt ljuvligt i vinterskrud. Jag känner mig rent privilegierad när jag springer nerför Västergatan och ser det grå havet mellan röda och gula trähus. Det är värt mödan.

Och soundtracket till den här upplevelsen var:

Nine Inch Nails – The Perfect Drug

Cocteau Twins – Fifty-Fifty Clown

Muslimgauze – Paper Mache Efiji of Bishan

Farook Salama – Ana fi Entizarak

Stone Roses – I Am the Resurrection

Запрещенные Барабащики – Человек-амфибия

Talong Back Sunday – Slowdance on the Inside

Scraps of Tape – The Fury of Babies

A Silver Mt Zion – Long March Rock or Doomed Airliner

Snapper – Hang On

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.