Motvind och lupiner.

I går regnade det något alldeles vansinnigt, men i dag var det springväder. Blåsigt och svalt, men motvinden var inte något stort problem. Rundan går mest i skogen, så jag sprang i lä mest hela tiden.
I Enköping – och även tidigare – använde jag inte glasögonen när jag sprang. De bli immiga och svettiga, och tillslut känns det som om de hindrar synen mer än de hjälper. Men här använder jag ett par gamla slipade glasögon, och det funkar bra. På en del sträckor är underlaget så ojämt och stenigt och knöligt att det vore lite riskabelt att springa utan att se ordentligt var man sätter fötterna. Och en trivsam bieffekt är ju själva upplevelsen av miljön jag springer i – skog, fält, väg… På ett ställe skrämde jag upp en hel skock kor där jag kom springande. De fick bråttom iväg allihop. Vi får väl se om de vänjer sig. Dagens tid: 50,15 på 7,5 km.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.