Grå het.

Askö. Självklart vet jag att sär skrivningar är den bildade medelklassens instrument för att bevisa sin intellektuella överlägsenhet. Genom att ursinnigt fnysande peka finger mot ”Kassa medarbetare” uttrycker vi vår egen briljans, kontroll över språket och guvetvad. Men rubriken ovan är inte en särskrivning, utan en beskrivning av situationen just nu. I synnerhet här i min sommarstuga. Här råder en dimma som är så tjock att man inte ens ser dimman. Grå tjock är i vägen för diset. Jag är här för att skotta snö – smart att vänta en vecka för länge. I stället för att skotta snö förra veckan, när snön var kall och lätt, väntar jag till nu, när snön är våt och tung och jag dessutom först måste skotta undan dimma innan jag kommer till själva snön. Och het… Ja, skotta regnvåt blötsnö så får ni se vad ni blir.

Ändå. Roslagsskogen är härlig i gråheten. Gråsnön brutal och ärlig och man riktigt hör snödropparna knacka på drivorna underifrån. ”Stick nu!”

En kommentar till “Grå het.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.