Vampyrer.

Askö. Vampyrer är årets grej, verkar det som. Twilight, Låt den rätte komma in, True Blood. Det kan inte vara en slump att det dessutom varit det värsta myggåret på länge. Men blrjar det inte bli tjatigt? Med vampyrer. När kommer allt annat oknytt att få den uppmärsamhet det förtjänar?
Troll, till exempel? Eller mylingar? Kan inte John Ajvide Lindqvist skriva en bok om Näcken? Skogsrån, kanske? Eller är det kanske så att just vampyrer är lite mer urbana. Troll liksom inte är så lätt att föreställa sig. Och skogen är inte längre stor och hotfull. Vampyrer är svartklädda och eleganta och passar väl in på Stureplan. Troll skulle aldrig bli insläppta på Spy Bar. Ja, möjligen då som dörrvakter.
Nej, jag tycker det är skräp med att trollen inte längre tas på allvar. Det borde finnas utrymme för att hitta på stadstroll, som bor i tunnelbanan och kloakerna, lite som morlockerna i Tidsmaskinen.
Storvuxna, krumma och bredaxlade. Starka. Stadstrollen lufsar omkring i skuggorna och längtar efter ljuset och avundas oss våra späda lemmar, vår lätthet. När kommer berättelserna om stadstrollen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.