Prydfestival.

Askö. Prideveckan lider mot sitt slut. Nu är det dags för Prydveckan.

Hallå där, Per Enerud, som arrangerar den första prydfestivalen i Askö. Vad är ”prydfestivalen” för nånting?

– Prydfestivalen är framförallt en manifestation för oss som tycker om att ha kläder på oss utomhus. Vi som kämpar för rätten att generat titta bort inför synen av naken hud. Proud to be Prude är vår paroll.

Vad gör man på en prydfestival?

– Ja, jag brukar gå omkring påklädd här på tomten. Långbyxor, naturligtvis (jag är ju faktiskt konfirmerad). Ja, och så dricker jag en kopp kokkaffe och tar mig en mandelkubb (på rea på Ica inne i stan). Kanske hör jag en stund på Sommar, om det inte för mycket snusk. Melodikrysset kan också passa. På kvällen tittar jag en stund på TV. Discovery har ofta bra program.

Men är det inte trevligt med alla glada människor som stolt lever ut sina sexualiteter.

– För dem är det säkert trevligt och jag vill eftertryckligt framhålla allas rätt att hålla på hur de vill med vem de vill. Och samtidigt vill jag därmed för min egen del också framhålla min rätt att hålla det där för mig själv. Jag är pryd, inte asexuell. Jag skulle rentav vilja påstå att jag vill resexualisera människokroppen genom att återge den dess hemlighetsfullhet. Sexualiteten är en öm blomma som inte mår bra av skarpt ljus och buller.

Ska man uppfatta Prydfestivalen som en puritansk och livsförnekande manifestation av gamla stofiler?

– Ja, gärna. Stofili är en underskattad perversion. Det här är vår festival. Ja, min, då, eftersom det ju bara är jag som deltar.

2 reaktioner till “Prydfestival.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.