Smultron – vad är dealen?

Askö. Okej, tomten är översållad med smultron. Röda små skenfrukter i gräset. Och jag undrar mest – vad är dealen. Nog är väl jordgubbar bättre? Inte är det som relationen vildhallon – trädgårdshallon, där vildhallonen helt enkelt är vansinnigt mycket godare. Men jordgubbar är ju svårt mycket godare än smultron, dessa överreklamerade små underjordgubbar. Fast jag gillar namnet: smultron. Jag tycker det är lite spännande att bär nästan alltid på svenska slutar på -on: lingon, hjortron, odon, hallon… Melon. Citron.
Anyway – det är väl lite rart med små barn som plockar smultron på ett strå, men på det stora hela är väl smultron ganska meningslösa. Rara, men meningslösa.

En kommentar till “Smultron – vad är dealen?”

  1. Nähä. Jag är jordgubboman, men vore det lika enkelt att plocka smultron som att köpa jordgubbar, då skulle jag ta smultron. Ofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.