Snygg slips!

Washington. Hello, how are you? Oh, like your tie! Nej, jag kan inte låta bli att bli påverkad av alla välgångsönskningar och allt smicker. I varenda fricking affär så blir jag tillfrågad om min hälsa av en kvittrande expedit. How are you tonight, sir? Och är man nu van vid en aning mindre leende servicekultur drabbas man av splittrade känslor: å ena sidan är det fantastiskt att för några ögonblick känna sig som världens viktigaste person, å andra sidan reagerar ryssen i mig och undrar vad de är ute efter. De kan ju inte vara så snälla bara så där.
En annan stor nackdel med shoppingen här är att jag inte kommer undan med mitt sk italienska trick. I Italien har de aldrig kläder i min storlek, och jag kan lugnt gå in i de dyraste, finaste butiker och prova kavajer för 3000 euro. Men eftersom de naturligtvis inte passar, så kan jag inte köpa dem, och så upprätthåller jag illusionen om att jag egentligen skulle ha köpt den, om den nu inte bara funnits i barnstorlek. Okej, synd, hejdå. Och så slipper jag erkänna att jag inte har råd med kavajer för 3000 euro.
Men det funkar inte här. Jag gick inte i en butik och provade en riktigt riktigt fin kavaj för 700 bux. Och nog fan hade de en som passade! Den satt som om den varit skräddarsydd. Tweedaktig, vinterlämplig. Välsydd. Fin, en dröm i kavajväg, om det inte varit för att jag inte har 700 dollar att lägga på kavajer, ens. Bara att säga – well, I’ll check a few others as well, see ya around, and have a great evening! Pinsamt. För att trösta mig gick jag till ett snabbköp tvärs över vägen och köpte Peanut Butter Filled Pretzel Nuggets. Det olämpligaste man kan äta. Bingo i transfett, typ, och förklaringen till att de faktiskt ha kavajer i stora storlekar här i Amerrka.

4 reaktioner till “Snygg slips!”

  1. Haha, har faktiskt inte testat det ännu, men ben & jerrys glassen med peanut butter pretzels är fin. Är rätt svag för det mesta med jordnötssmör, antar att jag har hittat hem med andra ord.

  2. Håller med, det är svårt att vänja sig vid den amerikanska artigheten och trevligheten (speciellt som norrlänning.) Men nu mer tycker jag att det är fint. Jag blir glad när främlingar frågar mig hur jag mår eller bara pratar på lite allmänt, hur ytligt det än är. Tror att jag själv blir lite trevligare av att bo här faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.