Premiär!

Bröder, systrar och övriga!

Ännu en blogg, ännu en plats för att tära på det snabbt sinande ordförrådet. I själva verket bara ett försök att börja skapa en användning för min egen lilla domän. Men varför inte omedelbart försöka säga nåt? Om jag nu skulle ha något att säga.

1. Det är bökigt att knåpa ihop sånt här. Alltså försöka göra hemsidor när man i själva verket varken behärskar utrustning eller har utbildning eller ens något djupare intresse för eländet. Det är nåt med att jag inte riktigt förstår instruktionerna. Jaja.

2. Träning. Alltså fysisk. Jag har i hela mitt liv undvikit fysisk träning, men för två år sen börjat jag träna, fysiskt. Springa runt runt i träningsoverall och bli svettig. Jag har nu sprungit ganska duktigt i två år och börjar undra: när börjar man känna sig stark och sund och duktig? Vitsen med att träna är att må bra. Jag mår MYCKET bättre om jag får sitta i soffan och äta chips.

3. Utbildning. Jag pluggar just nu. Men jag har kommit till en fas när jag känner att jag är fullärd. Det låter bättre än det är, eftersom det bara – i mitt fall – betyder att det inte ryms mer kunskap i min arma skalle, samtidigt som jag inte förmår lära mig allt jag måste. Tänk er situationen som att jag står under ett Niagarafall av undervisning och bara har tillgång till en liten, liten bytta för att fånga upp allt i. Och den byttan är full.

4. Vinter. Det är bra att det är vinter.

5. Te. Det finns egentligen bara ett slags te: darjeeling. Allt annat är förvrängningar av teets idé. Varför är alla elaka mot te? Ingen kommer på tanken att göra kaffe med ostronsmak eller hallon-banan. George Orwell har ju för länge sen förklarat att te ska vara indiskt, det ska serveras i en hög, smal mugg och man ska ha i mjölken sist. Varför är det ingen som lyssnar?

2 reaktioner till “Premiär!”

 1. Tacksam för din kommentar, Leylla! Vitsen med mjölk i teet är att balansera syran, garvsyran, med den basiska mjölken. Te kan mycket väl drickas utan mjölk, men då vill jag nog helst att det ska vara grönt, och då ska man dricka det ur glas.
  PE

 2. Haha, vad kul att du också följer strömmen och också skaffar en blogg
  för att dela med dig av din överfulla bytta. Måste bara påpeka att det
  finns bara ett slags te och det är INTE darjeeling. Det är min pappas
  egna blandning som absolut inte ska förpestas med dumheter som mjölk.
  Men jag håller däremot med att det finns lite för mycket sjuka
  tesmaker. Vad är egentligen grejen med frukt-teer? Kan inte folk bara
  dricka varm saft istället om det ändå bara kommer smaka bär och socker?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.