Reinfeldt nallebombarnas mål.

Den vitryske bloggaren Malysjevskij har snokat i Nallebjörnsbombarnas olika sociala nätverk – facebook, bloggar etc. Här finns hans blogg om vad han funnit. Dels finns ett screenshot från en sms-konversation, där kodordet för att verkligen genomföra det här är ”Stefan tror allt är inställt”. Den här frasen har intresserat många i Vitryssland, eftersom Sveriges ambassadör heter Stefan Eriksson.

Och så finns en liten flygkarta, med en flygrutt mellan punkterna ”EYPR” och ”REINFELDT” angiven. REINFELDT är alltså punkten där nallebomberna ska släppas. Intressant nog har ingen hittills i Vitryssland noterat den här detaljen. Varför har Studio Total betecknat sitt mål som ”Reinfeldt”? EYPR är flygfältet i Pociuniai i Litauen.

Än en gång – det ser ut som om de har haft roligt. Lite spionjargong, lite busiga kodord. Jättemycket uppmärksamhet i pressen, och nya kunder. Fan, har de tur kanske Lukasjenko beställer en Nation Branding-kampanj hos dem. Feta kontot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.