Nyhetsvulkan.

Eyafjallajökull är ett hopplöst rubrikord. Jag riktig känner hur hela världens alla tidningsredigerare längtar efter att Katla ska få ett utbrott, så att man kan få ihop vettiga rubbar.

Strängt taget är vulkaner extremt nyhetsmässiga, och jag tror ärligt talat att jag blev journalist på grund av en vulkan. 1973 var det ett stort vulkanutbrott på Island, på Västmannaöarna. Jag var tio, och tyckte att det här var verkligt intressanta nyheter. Vietnamkriget var inte alls lika engagerande. Bilderna från Island var fantastiska: eld, lava och svart aska. Hus nästan helt begravda i askan. Och jag kände: sånt där vill jag också berätta om.

Nu har jag aldrig berättat om några vulkanutbrott, men det är ändå en fantastisk känsla att se och inse hur maktlösa vi människor är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.